Storsjöns unika smycke

Till Norderön mitt i jämtländska Storsjön kommer du som gäst – och åker som en vän. Som ett smycke mitt i Storsjön ligger ön Norderön som fått sitt namn av den fornnordiska guden Njord. Njord var för övrigt far till fruktbarhetens gudinna Fröja som gett Storsjöns största ö Frösön dess namn.

Norderöns kulturlandskap visar gärna öns besökare sina skatter. Den gamla kulturbygden vårdas ömt och varsamt av dagens öbor. Välkomnande och stolta gör de allt för att gästerna ska trivas och få ett bestående minne av en plats på jorden som ger en genuin känsla av generositet och gästfrihet. Fjärran från tunnelbanor, trängselavgifter, köpcentra och portkoder omfamnar livet Norderöbesökaren.
Norderön är en av Sveriges 46 bebodda insjööar utan landförbindelse. Här sköter Trafikverkets färjor förbindelsen till och från ön. Norderön är för övrigt den enda insjöön i landet som har färjetrafik i båda ändarna av ön.

Många möjligheter
Ön erbjuder allt som besökaren kan önska; övernattningsmöjligheter, ett rikt utbud av fritidsaktiviteter, underbara naturscenerier och möjligheten att en arla morgon hälsa ”god morgon” på Storsjöodjuret.
Fjällen med sin rikedom av rymd, vidder, ensamhet och tystnad, reser sig som en fond i väster.
Skärgårdskänslan är ständigt närvarande när besökaren söker sig fram längs den väg som ortsbefolkningen gett namnet Skärgårdsvägen. Här är det lätt att finna sig själv, att kapa förtöjningarna till vardagen och verkligheten. Här regerar den idag utrotningshotade tystnaden granne med småstadens myller och liv endast några kilometers bilresa bort.
En välbevarad kulturbygd, rofylld vildmark, ett aktivt friluftsliv och välkomnande möten är något av vad som kännetecknar Norderön.
Det gör att ön med fog kan benämnas som en ö där allt är möjligt.

Golf - ett eget kapitel
Njords ö Norderön som ett eldorado för alla som älskar att spela golf, är värt ett eget kapitel. Golfanläggningens läge mitt i vattenhindret Storsjön gör den speciell och lite unik. Det intrycket förstärks av den omgivande naturen, det rika kulturlandskapet och det hänförande f jällsceneriet i väster. Golfens grundregel att alltid fästa blicken vid bollen, är här svår att följa.

 

 

 
 
0  
0

Totalt antal besökare: 24520

Besök oss på facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
 
Sunne Andersn Isn Norderön Verkön Håkansta Leader + / EU Läs mer om Midgårdssymbolen Förstasidan Destination Norderön Kontakta oss! Logga in Svenska In English!